1376688.jpg

Aloitin nukkekotiprojektin vanhaan koivuiseen 50-luvun kaappiin. Haaveilin ihan oikeasta nukketalosta, mutta budjettini oli eri mieltä. Toisaalta olen aina pitänyt haasteista, joten katsotaan mitä saan aikaiseksi kaapista.

1376691.jpg

Kaapin sisällä on hyllyjä, ja kuten huomaa, vain vasemmalla reunalla niitä on tarpeeksi. Oikealla oli hyllyn lisäksi kaksi laatikkoa, jotka otin jo pois. Niiden tilalle on tarkoitus laittaa hyllyt. Kerrokset eivät siten tule tasan oikealla ja vasemmalla, mutta siihen on syykin. Oikealla tulee olemaan korkeammat huoneet, "edustuspuoli", kun taas vasemmalla sijaitsevat työväen huoneet, työhuoneet ja lastenhuone. Osan huoneista jaan vielä väliseinillä pienemmiksi.

Talon ei ole tarkoitus esittää mitään tiettyä aikakautta, vaan se on enemmänkin omien haaveideni mukainen, "alternative reality". Pidän itse 50-60-luvun tyyleistä, joten sitä tulee varmaan olemaan aika paljon. Oma kotinikin on sekoitus eri aikakausia, joten siinä mielessä talosta tulee varmaan aika realistinen. Koko talon rakentaminen on enemmänkin hermolepoa ja omaehtoista "toimintaterapiaa", joten en halua sitoa mielikuvitustani ja tekemisiäni mihinkään aikakauteen.

Portaikon, ikkunoiden ja ovien suhteen olen kahden vaiheilla. Se tuottaa ongelmia, kun en omista taitoa enkä työkaluja olemassa olevien seinien tai lattioiden sahaamiseen. Todennäköisesti päädyn unohtamaan portaikon ja laittamaan seiniin kiinni olevat valeovet. Kaapin ovet ajattelin joskus irrottaa ja viedä jollekin puusepälle, että hän voisi tehdä niihin ikkuna-aukot. Ikkunoita tulee siten vain yhdelle seinälle, mutta en halua tehdä mitään valeikkunoita kuvineen. Ehkä jonkun ikkunan, jossa on verhot kiinni?

Nukkekotini nimi on Nimetön, mutta toivottavasti se ei jää sellaiseksi. Nimiehdotuksia saa heitellä kommentteihin, poimin sieltä, jos sattuu sopiva eteen :). (Ja Lottehan sen heti keksi, Villa Aurelia! Kiitos Lotte!)

1376701.jpg

Eilen maalasin keittiön kalusteet, jotka olivat alun perin tuon väriset. Tuo puu niissä oli vielä harmaampaa ja likaisemman väristä kuin kuvassa. Kaappiin olen laittanut nämä keittiön tapetit jo vuosia sitten, kun tähän piti tulla nukkekoti tyttärelleni. Tyttäreni sai Lundbyn ja projekti unohtui. Ehkä vaihdan nämä vielä. Boordit ainakin puuttuvat. Lattian pinnoite on vielä mietinnässä, samoin katon.

1376750.jpg

Tässä keittiön kaapistot maalattuna. Keittiön tuolit ja jakkara on ostettu Tiimarista, pöydän tein kynttilänjalasta ja pyöreästä puulevystä. Vasusta katkaisin sangan, ja nyt se odottaa sisältöä. Kaikki maalasin akryyliväreillä. Pöydän ja tuolien kanssa tulin kyllä katumapäälle, ehkä valkoinen olisi ollut parempi väri? Katsotaan, miten istuvat paikoilleen, kun saan lattian päällystettyä.

Olen aikoinaan ostanut noita tuoleja Tiimarista vain kaksi kappaletta, ja nyt harmittaa. Ainakaan eilen niitä ei enää ollut siellä, ja olisi ollut kivaa saada keittiöön neljä samanlaista tuolia...

Kivi pitelee jääkaapin ovea kiinni, se kun aina aukeaa :)

1376770.jpg

Illalla tein vielä keittiöön avohyllyn, jossa on toistaiseksi vasta viinilaseja ja omena. Nimettömässä vaalitaan terveyden lähteitä ;)