1384092.jpg

Teemana jatkuu lattiat kellarin jälkeenkin. Sain valmiiksi eteisen lattian, kun hankin lisää materiaaleja (balsaa), ja lankut ovat lattiassa. Olin hienosti laittanut raidallisesti "lankut", kun puuta oli kahta väriä. Suunnitteilla oli nimittäin alun perin petsata ja lakata lattia. Lopulta halusin kuitenkin maalata sen, ja hienot raidat menivät piiloon. Haaveissa on tehdä tuonne eteisen lattiaan jonkinlainen ruudutus, jos intoa riittää. Voi mennä kyllä aika pitkälle :)

Koska käytin suurta, oikeaa maalisutia, ja seiniin tulee kuitenkin päällysteet, en ollut kovin nuukana sotkujen kanssa. Katon maalasin muuten myös samalla maalisekoituksella, kun sitä jäi yli, enkä raaskinut heittää pois. Onpa sitten vaikka pohjamaalina, jos tuntuu liian siniseltä.

1384082.jpg

Ylemmässä salaman kanssa otetussa näkyy lattian sävy paremmin, mutta alemmassa lattian pintarakenne, eli "lankut". Kuten huomaatte takaseinästä, sävy hieman muuttui ensimmäisen maalikerroksen jälkeen vaaleammaksi.

1384098.jpg

Tämä alempi kuva on keltainen, johtuen siis salaman puutteesta. En tarkoituksellisesti hionut lattiaa, vaan halusin epätasaisuuden jäävän näkyviin. Maalina on muuten akryylimaali, eli mattapintainen tulee lattiasta. Kunhan (jos) saan kuviot maalattua, ajattelin lakata lattian vielä. Kestää sitten paremmin kulutustakin ;)

Eteiseen on tulossa ainakin kahdelle seinälle "helmipaneelia" eli pienimmällä urituksella olevaa aaltopahvia mitä löysin. Maalasin senkin siniseksi, hieman lattiaa tummemmaksi, ja pääsen varmaan huomenna asennuspuuhiin.

1384078.jpg

Keittiön lattian kohdalla menin lopulta siitä, mistä aita on matalin. Olin lueskellut nukkekotikirjaani, ja siinä 60-luvun keittiön lattiaan suositeltiinkin muovimattoa, joten kun sopiva kontakti osui kohdalle, ostin sitä. Jos joskus haluan keittiöönkin puulattian, tuon kontaktin pois ottaminen ei liene liian iso homma. Lattian kuvio muistuttaa minusta vähän korkkilattiaa, ja siksi pidän siitä erityisesti.

Kamera muuten vääristää näitäkin keittiön värejä. Kalusteiden sininen on enemmän vanhansiniseen tai petrooliin päin taitettu, ei noin makea kuin kuvissa. Ja hieman tummempi.

1384110.jpg

Laitan tähän alimmaiseksi vielä kuvan tämän päivän kangaslöydöistä. Tuohon vasemman puoleiseen rakastuin eniten. Olisipa vaan hieman pienemmät kuviot!

Loppuun tärkeä TIEDOTUS! En pysty jostain syystä joidenkin blogeihin jättämään viestejä. Herjaa aina, että se koodi on väärin. Lukemassa olen kuitenkin käynyt kaikkien kommentoineiden blogit, ja monta muutakin. Ihania inspiraatioiden lähteitä olette!